Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Medialøven AS samler inn og bruker personopplysninger.

Vår adresse er: Verksgata 15, Bærums verk

Erklæringen gjelder for følgende: medialoven.no og retode.no

Medialøven AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.

Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Vår databehandler på denne nettsiden er

Mediebruket AS, Førde, org.nr.: 994 57 6240.

Hvilke personopplysninger vi samler inn, og hvorfor vi gjør det

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på datamaskinen din når du besøker en nettside.

Vi bruker ingen unødvendige informasjonskapsler på medialoven.no og retode.no, og samler f.eks. inn brukerstatistikk uten bruk av informasjonskapsler.

Nettstedet bruker følgende informasjonskapsler:
Ingen

Hvis du har en brukerkonto og logger på denne nettsiden, lager vi en midlertidig informasjonskapsel for å finne ut om nettleseren din godtar informasjonskapsler. Denne kapselen inneholder ingen personlige data, og blir fjernet når du lukker nettleseren. Men når du logger inn, lager vi flere informasjonskapsler for å lagre innloggingsopplysningene og skjerminnstillingene dine. Innloggingskapsler varer i to dager, og skjerminnstillingskapsler varer i ett år. Hvis du velger «Husk meg», vil innloggingen vare i to uker. Hvis du logger ut av brukerkontoen din, blir innloggingskapslene fjernet.

Hvis du redigerer eller legger ut en artikkel, vil det bli laget en informasjonskapsel i nettleseren din. Den inneholder ingen personlige opplysninger, og viser bare til innlegg-IDen til artikkelen du redigerte. Den går ut etter en dag.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder med innebygde plassdata (EXIF GPS). Hvis ikke disse dataene er fjernet kan de som får tilgang til bildet kanskje kunne se hvor og når bildet er tatt, og hvilket kamera som er brukt.

Skjema

Når du kontakter oss via skjema på nettstedet, så blir de opplysningene du legger inn lagret bak innlogging på nettstedet, og er tilgjengelig for administrator og vår dataleverandør, i tillegg til at opplysningene blir sendt oss på e-post. Sensitiv informasjon skal ikke sendes via skjema siden e-posten med dataene blir sendt ukryptert. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Hvem vi deler opplysningene dine med

På alle nettstedene bruker vi informasjonskapsler (se forklaring lenger oppe). Hvis du fyller ut skjema på nettstedet blir dataene du fyller inn, sammen med tidspunkt sendt til oss på e-post, i tillegg til at de blir lagret bak kryptert pålogging i skjemaverktøyet vårt. Skjema samler ikke inn IP-adresser.

Data som blir sendt inn via skjema på en av disse tjenestene blir lagret på server hos vår databehandler, som har taushetsplikt og som vi har databehandleravtale med.

Hvor lenge vi lagrer opplysningene dine

Vi lagrer opplysninger om brukerne som registrerer seg her, f.eks. alle som har tilgang til å redigere innhold på nettstedet, så lenge som de selv ønsker å ha brukertilgang. Alle brukere kan se, endre og slette personopplysningene sine når som helst, men de kan ikke endre brukernavn. Administratorer på nettstedet kan også se og endre disse opplysningene.

Hvis du har sendt oss opplysninger via et skjema, eller har et kundeforhold til oss, så lagrer vi opplysningene så lenge som nødvendig for å kunne yte tjenester til deg. Vi ønsker å beholde dataene også etter at vi er ferdige med å være leverandør, eller behandler forespørselen fra deg, for å kunne se historikken og dermed bedre kunne hjelpe deg ved senere anledninger.

Hvilke rettigheter du har over opplysningene dine

Hvis du har en brukerkonto, eller har sendt inn skjema på denne nettsiden, kan du be om å få en eksportfil med alle de personopplysningene vi har om deg, blant annet alle opplysningene du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Kontakt oss dersom du vil at vi skal gjøre dette. Dette gjelder likevel ikke data vi må lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige grunner.

Har du spørsmål om dette, eller om hvordan vi ellers behandler personopplysninger vi innhenter gjennom andre kanaler, så er du velkommen til å ta kontakt med oss på katrine@medialoven.no eller telefon 908 33 716.